آسیاییها برای مقابله با چین، تعرفه واردات فولاد را افزایش دادند

كنفرانس تخصصی آهن و فولاد دبی 2014 در حالی به اتمام رسید كه كشورهای منطقه خاورمیانه و شرق آسیا خبر از افزایش تعرفه واردات فولاد برای مقابله با تولیدات چینی دادند، در این میان تصمیم مسوولان ایرانی نیز برای تولیدكنندگان داخلی اهمیت ویژهای یافته است.
به گزارش روابط عمومی ایمیدرو یكی از كارشناسان ارشد این سازمان كه در كنفرانس مذكور حضور داشت، با اعلام این خبر تصریح كرد: كاهش رشد اقتصادی چین و افت مصرف فولاد در آن كشور سبب شده بسیاری از كشورها در مناطق خاورمیانه، شمال آفریقا و شرق آسیا اقدام به طراحی تعرفههای جدید برای ممانعت از سرازیر شدن تولیدات مازاد از چین كنند.
وی با اشاره به افت قیمتهای جهانی سنگآهن و فولاد، سال 2015 را سالی دشوار برای تولیدكنندگان این مجموعه اعلام كرد. هجدهمین كنفرانس بینالمللی آهن و فولاد هفته گذشته در دبی با حضور 750 شركتكننده از شركتهای معتبر جهان برگزار شد. در این همایش عنوان شد افت حدود 2درصدی مصرف فولاد چین در ماه آگوست جاری كه كاهش قیمت این فلز را در آن كشور در پی داشت تولیدكنندگان چین را وادار كرد، منطقه خاورمیانه از جمله ایران را هدف نخست خود برای صادرات فولاد در نظر بگیرند. این كارشناس اظهار کرد: سرمایه گذاری 1300 میلیارد دلاری كشورهای حاشیه خلیج فارس برای تولید فولاد، نیازمند حمایت پایدار از چنین سرمایهگذاری و اشتغال مرتبط با آن است از همین رو تلاش مسوولان این كشورها برای ایجاد سدی برابر تولیدات چینی دو چندان خواهد شد. كارشناس ارشد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با اعلام اینكه به رغم كاهش قیمت فولاد چینی، قیمت قراضه تغییر چندانی نداشته است گفت: این امر برای تولید و صادرات فولاد در تركیه تهدید محسوب میشود و صادرات این كشور را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد به همین سبب آن كشور نیز سد راهی برای كالای چینی ایجاد میكند. به گفته وی، تركیه برای واردات فولاد تعرفه 30درصدی، مصر 3/7 درصدی و ویتنام 37درصدی وضع كرده و همزمان كشورهای حاشیه خلیج فارس نیز در كنفرانس هفته گذشته آهن و فولاد، آمادگی خود را برای اعمال تعرفه 30درصدی آن هم برای سالهای طولانی 10 تا 15 ساله اعلام كردهاند.
وی شرایط برای تولید سنگآهن و فولاد را ناهموار خواند و خاطر نشان كرد: با توجه به اینكه از یك سو ایران 25درصد از مصرف فولاد در خاورمیانه را در اختیار دارد و از سویی بسیاری از طرحهای عمرانی در سالهای گذشته تحرك چندانی نداشتهاند، مصرف فولاد با رشد قابل ملاحظهای در داخل همراه نیست كه این امر برای فولادسازان داخلی تهدید به شمار میآید.
به گفته كارشناسان، اقدامات كشورهای منطقه برای مقابله با فولادهای چینی با محدود كردن مسیر واردات و با وضع تعرفههای مشابه كشورهای دیگر، میتواند مانع سرازیر شدن تولیدات چین به ایران و زیان تولیدكنندگان فولاد و سنگآهن شود.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/848094/#ixzz3M9s2rPS9
مرجع خبر:
http://www.donya-e-eqtesad.com/news/848094/
تاریخ درج :
1393/09/26